Open Ontbijt 12 April: Wat kan ik met Google My Business, Rich Snippets, Twitter Cards en Opengraph meta tags

Maarten van de Voorde (mr10), heeft je een dik uur helemaal bijgespijkerd over de Google Business pagina, Rich Snippets en de must have “meta tags” voor 2016.

Hier kun je de slides van de presentatie bekijken:
[slideshare id=60916671&doc=mr10-presentatie-openondernemen-openontbijt-12042016-160414141801]
Maarten heeft linkjes naar de besproken plugins ingevoegd.

We hebben bekeken we hoe je zelf invloed kunt hebben op wat de social media van je site oppikken als iemand je pagina shared, door middel van het meegeven van de juiste Open Graph “meta tags”. Hiermee kun je bijvoorbeeld de foto bepalen die meegaat naar Facebook, of je kunt bepalen welke Twitter card automatisch meegegeven wordt aan een tweet waarin je pagina geshared wordt.

oo-mr10-sharing-on-steroids

We hebben in vogelvlucht gehad over Rich Snippets en wat ze voor je zichtbaarheid op de Google zoekresultaten pagina kunnen doen. Je herkent Rich Snippets aan een sterren-review of een profielfoto van de auteur die bij een zoekresultaat getoond worden.

Tijdens de presentatie kwam de vraag naar voren hoe je bijvoorbeeld een Recept kunt voorzien van Rich Snippet opmaak: daar heeft Maarten in de Slideshow een aantal plugins voor bijgevoegd.

oo-mr10-rich-snippets

En we hebben de Google Business page doorlopen – dat is de tool waarmee je het vlak met informatie over een bedrijf in de rechterbovenhoek van de zoekresultaten-pagina kunt beheren. Je vindt er info als openingstijden, foto’s en recensies – we bespreken hier hoe je die op orde krijgt.

oo-mr10-google-business

Als vervolg op deze ochtend plannen we een smaenwerkochten om je Google Business pagina zelf te vullen, onder wakend oog van Maarten. Meer info volgt.

Published on: 14 april 2016
Posted by: mr10

Pin It on Pinterest

Share This