OO-mr10-16

Open Ontbijt 8 december – Hoe kunnen we organisaties opnieuw uitvinden ? En is dat nodig ?

Op dinsdag 8 december a.s. is het weer tijd voor het maandelijkse netwerkontbijt van Open Ondernemen. We nodigen je van harte uit aanwezig te zijn bij het Open Ontbijt van 08.15 tot 10.30 uur.

Open Ontbijt 8 december: Hoe kunnen we organisaties opnieuw uitvinden? Is dat nodig?

Veranderingen volgen elkaar in steeds hoger tempo op. De noodzaak om alsmaar sneller te reageren en voortdurend te innoveren dringt zich op aan organisaties. Tóch lijken veel pogingen om te veranderen, nog doelmatiger en efficiënter te werken, geen écht antwoord op deze uitdagingen te bieden.

Tegelijkertijd zien we ook organisaties floreren die opvallen omdat ze anders samenwerken, organiseren en managen. Geïnspireerd op onder meer de ideeën van Ricardo Semler stellen ze hun medewerkers en klanten centraal. Soms tegen de stroom in, groeien zij hard en hebben weinig moeite om bevlogen medewerkers aan zich te binden. Dit model met weinig management en veel zelfsturing is niet alleen voorbehouden aan innovatieve startups of hoogopgeleide werknemers. In vrijwel elke sector zijn voorbeelden te vinden van dit soort organisaties.

Hoe doen ze dat? En kunnen anderen dat ook?

Maartje van der Weide is socioloog en organisatieadviseur bij Weideview. Ze richt zich op het ondersteunen van organisaties die willen werken aan sociale innovatie: organisatievernieuwing door nieuwe manieren van organiseren, samenwerken en managen. Het is haar missie om organisaties te helpen terug te gaan naar de bedoeling én terug naar de werkvloer.

Tijdens het ontbijt van 8 december a.s. vertelt Maartje over haar zoektocht langs allerhande organisaties, banen en sectoren die haar uiteindelijk hier heeft gebracht. En wat die zoektocht te maken heeft met de overtuiging dat sociale innovatie cruciaal is voor organisaties om flexibel en wendbaar te zijn in deze onvoorspelbare tijd.Uiteraard is er deze ochtend ook genoeg tijd en mogelijkheid om te netwerken!

Published on: 22 november 2015
Posted by: Ingrid Hoekstra

Pin It on Pinterest

Share This