Samenvatting – Open Ontbijt Januari 2015

“We dronken een glas, deden een plas en alles bleef zoals het was”.

4FIERHet is Januari 2015. Vol goede moed ben je gestart met je goede voornemens…
Ga je net als vorig jaar weer reactief leven of neem je de proef op de som en ga je voor een pro-actief leven? Een blij leven in geluk en vrijheid?
4FIER leert je pro-actief leven

Hoe neem je deel aan een Open Ontbijt?

“Een prikkelende tekst! Open Ontbijt, daar ga ik maar eens naar toe. Hoe ik de Open Ontbijt sessie’s ervaar? Vroeg, vooral vroeg! Zoals laatst, om 07.00 uur ging de wekker. Ik had slecht geslapen, dat laatste wijntje de vorige avond had ik toch beter niet kunnen doen. Dan is het natuurlijk hopen dat je daar een paar leuke en interessante mensen treft. Wie weet. Maar het komt ook weleens voor dat ik iemand niet heb gesproken, terwijl ik me dat wel had voorgenomen. Dan was die persoon na de presentatie net vertrokken, terwijl ik, oen die ik ben, net op de wc zat. Ja, dat heb ik dan weer. Overkomt me wel vaker. Kan ik natuurlijk weinig aan doen. Ik had nog zo opgelet maar ja eigenlijk ken ik dit ‘uit de weg gaan gedrag’ van mezelf wel. Ik heb nog bijna een uur naar het geklep van iemand staan luisteren die in een scheiding ligt en ik durfde weer niet het gesprek af te kappen. Wat een woede en wat een financiële gevolgen. Het zal je maar overkomen, weer wat om over te piekeren. Met een katterig gevoel verliet ik het Open Ontbijt. Volgende keer beter, dacht ik bij mezelf, tegen beter weten in.”

Of neem je zo deel?

“Een prikkelende tekst! Open Ontbijt, ik had me al aangemeld. Hoe ik de Open Ontbijt sessie’s ervaar? Zinvol! Het is vroeg opstaan maar ik hou daar rekening mee door iets eerder naar bed te gaan. Zoals laatst, ik wist dat ene Jan Akkermans zou komen en dat hij net gestart was als cateraar. Ik had me voorgenomen om met vijf prospects in gesprek te komen en twee afspraken te maken. Eerst op zoek naar Akkermans, de meest interessante prospect want stel je voor dat ik hem net mis omdat hij eerder weg gaat en ik op de wc zit! Bingo! Die afspraak was in the pocket! Net als die andere afspraak. En ik heb een aantal leuke en nuttige gesprekken gevoerd. En mensen leren kennen. Vol energie en met nieuwe ideeën begon ik aan mijn werkdag. En terwijl ik naar de auto liep kreeg ik het eerste mailtje al binnen met een voorstel voor een afspraak van één van de prospects die ik aangesproken had! Mijn dag kon niet meer stuk!”

Dit zijn twee deelnemers aan het zelfde Open Ontbijt:

  1.  De één re-actief, op de automatische piloot opererend vanuit één van de twee voorkeurshoudingen:
    • DIP-gedrag (Denken in Problemen; het zal wel weer niet….. iets opleveren).
    • DIM-gedrag (Denken In Dromen; wie weet….. hoe een koe een haas vangt).
  2. De ander pro-actief, doelgericht en passioneel met zijn vak bezig. Weten wat je wilt en weten wat je nog te doen staat. Gaan voor wat je wilt en daarvoor neem je het initiatief. Je spreekt vanuit enthousiasme en je weet in iedere ontmoeting een leuk contact te maken. Direct of indirect destilleer je uit elk gesprek een toegevoegde waarde voor je bedrijf of je privé leven. Je wordt ook aangesproken door eerdere contacten om eerdere ontmoetingen voort te zetten.

Ra Ra… bij wie de Goede Voornemers wel werken? Re-actieve mensen (Dimmers en Dippers) of pro-actieve, doelgerichte, zelf-organiserende mensen?

Uit onderzoek blijkt dat 88% van de Goede Voornemens niet uit komen. De derde maandag in Januari is Blue Monday, het moment dat… ‘alles bleef zoals het was’

Heb je een excuus of heb je een plan? Met de 4FIER-methodiek realiseer je jouw plan, gegarandeerd! 4FIER leert je pro-actief leven.

 

Published on: 16 januari 2015
Posted by: Ingrid Hoekstra

4FIER is een initiatief van:
Jan Collewijn (4FIER@jancollewijn.nl)
Jeroen Duvergé (jeroenduverge@gmail.com)
website en overige info is in ontwikkeling en volgt snel.

Pin It on Pinterest

Share This