OL_Maart_Header1

Samenvatting Open Lounge – Krachtig Netwerken & CREF-methode

OL_Maart4
Op woensdag 25 maart hebben Gerdi Wicherson en Carla Onsman – van der Veen jullie laten kennismaken met een methode waarbij wordt ingezoomd op de basisbehoeften van de mens.

Deze zgn. CREF-methode is ontwikkeld door Baukje van Leeuwen, waarbij zij een belangrijke vernieuwing aanbracht bij de inmiddels verouderde piramide van Maslow (1943). Met deze methode kan er op een dieper niveau gekeken worden naar de sociaal emotionele ontwikkeling van de mens. De (prenatale) hechtingsproblematiek, ook wel onderkend trauma, bleek vaak de hoofdzaak te zijn van deze sociaal emotionele problematiek.

Tijdens het werken met de CREF-methode ontdekten Baukje van Leeuwen en haar collega Sasja Lemmen dat de methode, naast individuele behandelwijze, ook zeer succesvol was in groepsprocessen binnen organisaties. Er wordt binnen de CREF-methode ook met paarden gewerkt.

Ook ondernemers lopen tijdens het netwerken regelmatig tegen hun eigen ‘onvervulde behoeften’ aan. Zij zijn zich daar meestal niet van bewust. Dit heeft o.a. te maken met je eigen voorkeursstrategie en wat er gebeurt wanneer je de situatie niet goed aan kunt. Je schiet in de stress en ervaart dit als ongemakkelijk. Je overlevingsmechanisme Vechten, Vluchten of Verstarren (bevriezen) treedt in werking.

We hebben de ondernemers – heel kort en wat oppervlakkig – laten ervaren wat hun eigen overlevingsmechanisme is, en wat je eraan kunt doen om een ongewenste situatie te laten veranderen in een gewenste.

Daarnaast hebben we kort kennisgemaakt met het CREF-model en de basisbehoeften van een ondernemer. Het bleek een aantal nuttige en interessante verhalen op te leveren.

Heb je als ondernemer een vraag over jouw eigen behoeften en zou je deze willen uitdiepen? Vind je het interessant om dit te delen met mede-ondernemers of werk je liever persoonlijk aan jouw vraag?

Neem dan gerust vrijblijvend contact op met Gerdi (www.inzichtenzo.nl) of Carla (www.arlequino.nl)

Published on: 30 maart 2015
Posted by: mr10

Pin It on Pinterest

Share This