Werkplezier (2)

Drijfveren en werkwaarden

Toen ik jaren geleden in het ziekenhuis werkte, had ik collega’s om me heen die écht plezier hadden in hun werk. Ze wilden het graag nog jaren doen, en zeker doorgaan tot na hun 65e (en misschien nu wel tot hun 67e). Vol bewondering keek en luisterde ik naar ze. Wat was hun geheim? Zíj deden werk waarin ze hun passie en talenten volledig kwijt konden. Ze werden gezien als deskundigen op hun vakgebied en hadden invloed. Uiteraard hadden ze af en toe ook wel hun frustraties, maar daar hadden ze weinig last van. Inmiddels herken ik gelukkig dit werkplezier uit eigen ervaring en gun dit iedereen.

WerplezierMaar wat is werkplezier nu eigenlijk precies? Luc Mutsaers, auteur van het boek Werkplezier, adviezen, tips en ideeën definieert werkplezier als volgt:

Werkplezier is trots zijn op de dingen die je in je werk doet. Het is de situatie dat je je verheugt om een dag op het werk door te gaan brengen, datje met een glimlach naar je werk toe gaat, dat je fijne collega’s hebt die je helpen wanneer dat nodig is en die oprechte interesse tonen in jou, met een baas die je in je waarde laat en je zinvol werk geeft, met de ondersteuning en uitdaging die je nodig hebt.

Verschillende factoren zijn van invloed op werkplezier

In mijn loopbaanpraktijk zie ik steeds weer dat werkplezier in ieder geval samenhangt met de mogelijkheid je kwaliteiten en talenten kwijt te kunnen. Zie hierover Werkplezier (1).

Een andere factor die je werkplezier beïnvloedt zijn drijfveren, ook wel werkwaarden genoemd: dat wat jij belangrijk vindt in het leven en in je werk. Bijvoorbeeld:

  • de mogelijkheid om expert te worden in jouw vakgebied;
  • de ruimte om je werk te doen op jouw manier en zelf je tijd in te delen;
  • vriendschappelijke contacten met collega’s;
  • invloed kunnen uitoefenen, zodat er gebeurt wat jij wilt;
  • de zekerheid van een vaste baan, een vast inkomen en een goed pensioen;
  • aanzien en status hebben, zodat anderen tegen je opkijken;
  • (veel) geld verdienen, zodat je buiten werktijd alles kunt doen wat je graag wilt;
  • een bijdrage leveren aan het welzijn van andere mensen;
  • je creativiteit volledig benutten en nieuwe ideeën of producten kunnen bedenken.

Welke van de bovenstaande drijfveren zijn voor jou belangrijk, en in hoeverre vind je deze terug in jouw werk? Wat doet het met jouw werkplezier als je jouw drijfveren niet terug vindt in je werk? Je voelt je waarschijnlijk het beste thuis in organisaties waar jouw drijfveren ook door anderen belangrijk worden gevonden.

Er zijn verschillende testen die ontdekken wat jouw belangrijkste drijfveren zijn. Wil je hier meer over weten? Of wil jij werk waarin je jouw drijfveren beter kwijt kunt? Misschien kan ik daarin iets voor je betekenen. Bel me eens op voor een vrijblijvende kennismaking of stuur een mail naar info@commpasscoaching.nl.

Boekentips

Werkplezier, Adviezen, tips en ideeën – Luc Mutsaers

Iedereen elke dag plezier (IEDP) Spreukenboek

En ook nog een tip voor een spel over werkplezier: het Werkplezier Spel van Peter Gerrickens, Marijke Verstege en Zjev van Dun.

 

Eef Huiser-van der Elst
Commpass Coaching

(Dit artikel is eerder gepubliceerd op www.commpasscoaching.nl).

 

Published on: 10 januari 2015

Pin It on Pinterest

Share This